Jeziva najava Nenada Stevandića: 'Ako Milorad Dodik bude uhapšen, to vodi ka nezavisnosti RS'

46
Radiosarajevo.ba
Jeziva najava Nenada Stevandića: 'Ako Milorad Dodik bude uhapšen, to vodi ka nezavisnosti RS'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Stevandić

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić iznio je otvorenu prijetnju, još jednu u nizu, secesijom. 

Narodna skupština ovog entiteta će na narednoj sjednici raspravljati o novom Zakonu o nepokretnoj imovini, čije dvije verzije je visoki predstavnik Christian Schmidt stavio van snage. 

Imajući u vidu da je protiv Milorada Dodika, predsjednika RS-a, već podignuta optužnica zbog potpisivanja ukaza o dva sporna zakona, moguće je da, ako opet potpiše ukaz o zakonu koji je van snage stavio visoki predstavnik, Dodik završi u pritvoru, zbog straha da ne ponovi krivično djelo. 

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Na to je reagovao Nenad Stevandić, s jezivom najavom da bi hapšenje Milorada Dodika vodilo ka nezavisnosti RS! 

"Ne možete hapsiti predsjednika i otimati imovinu. Ali možete pokušati i na taj način dovesti do nezavisnosti RS", rekao je Stevandić, te dodao: "Ukoliko kršite Dejtonski sporazum, a zakone ne donose parlamenti, koji su zato nadležni po Venecijanskoj komisiji, nego neimenovani stranac, treba da znate da će se RS protiviti ugnjetavanju." 

Naravno, ove najave nisu ništa novo. Milorad Dodik već godinama, iako se 'kune u Dejton i Ustav BiH', najavljuje otcjepljenje RS. 

Ne treba ni napominjati da bi bilo kakva secesija bila grubo kršenje Dejtonskog sporazuma, kojim je zaustavljen rat u Bosni i Hercegovini 1995. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (46)

/ Povezano

/ Najnovije