Još jedna reakcija: Jevrejska općina u Sarajevu užasnuta Kordićevim izjavama

4
Fena
Još jedna reakcija: Jevrejska općina u Sarajevu užasnuta Kordićevim izjavama
Foto: Facebook / Jevrejska općina Sarajevo

Jevrejska opština u Sarajevu užasnuta je izjavom presuđenog ratnog zločinca Daria Kordića kojom se, kako navode, izruguje i vrijeđa ne samo žrtve njegovih zlodjela, već sve slobodoljubive ljude, ali se ruga i međunarodnoj "pravdi" koja mu je omogućila da nakon dvije trećine izrečene kazne bude pušten iz zatvora, bez imalo kajanja, naprotiv, sa porukom da bi sve ovo, kad bi bio u mogućnosti ponovio.

"Zbog svega što smo čuli od tog zločinca, mi Jevreji Sarajeva osuđujemo poruku koja poziva na veličanje i ponavljanje zločina i odlučno tražimo hitnu reakciju političkog vrha i zakonski moguću reakciju pravosudnih organa naše države. Ukoliko izostane reakcija organa, koji su zaduženi za provođenje zakona, bit će definitivno izgubljena mogućnost stvaranja ambijenta za život dostojan čovjeka u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Šutnjom i izostankom reakcije doprinosimo relativizaciji i afirmaciji zločina presuđenih ratnih zločinaca. Antifašizam je temeljna vrijednost savremenog društva nakon Drugog svjetskog rata i mora biti i u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Jevrejske opštine Sarajevo. 

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije