Jelena Trivić oštro poručila Dodiku: "Sram te bilo, Milorade, izdajniče, konvertitu i bestidniče"

5
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić oštro poručila Dodiku: "Sram te bilo, Milorade, izdajniče, konvertitu i bestidniče"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jelena Trivić

"Sramno je i za svaku vrstu osude čin pomilovanja raznih opskurnih likova od strane Milorada Dodika", izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Ona dodaje da osim što je, za ovih skoro 20 godina svoje vladavine, omogućio sebi i kliki oko sebe da pljačkaju državne budžete na svim nivoima, što je firmama bliskim sebi omogućio da dobijaju poslove vrijedne stotine miliona KM, ovim činom pomilovanja je najgrublje uzurpirao poziciju predsjednika bh. entiteta, na koju je Dodik "inače došao pljačkom izbora".

"Pomilovanja presuđenim licima, inače kadrovima SNSD, koja su zloupotrijebila službeni položaj i nanijela višemilionske štete Gradu Banjoj Luci i zdravstvenom sistemu Rs, kao i pomilovanja lica sklonih nasilju ne može se okarakterisati drugačije nego kao akt veleizdaje protiv naroda. Ono malo naroda kojeg je ostalo u Rs iz koje je zbog politike Milorada Dodika trećina ljudi potražila bolji život negdje u bijelom svijetu", navela je Trivićeva u saopštenju.

Maksić: Harris donosi novu dinamiku, ostanak Bidena bio bi ravan predaji Bijele kuće - Trumpu!

Maksić: Harris donosi novu dinamiku, ostanak Bidena bio bi ravan predaji Bijele kuće - Trumpu!

Trivićeva tvrdi da je ovo ujedno i Dodikov poziv svim kriminalcima da nesmetano nastave da pljačkaju i otimaju od naroda, jer čemu sudovi kad je Dodik tu da ih pomiluje?!

"Sram te bilo, Milorade, izdajniče, konvertitu i bestidniče", zaključuje Trivićeva.

Podsjetimo, predsjednik Rs Milorad Dodik pomilovao je pet osuđenika među kojima su i bivši pravobranilac Mirko Stojčinović i nekadašnji direktor bolnice u Doboju Mladen Gajić, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije