Jelena Trivić odbila Dodikov prijedlog: 'To je kao vjerovati u Djeda Mraza'

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

“ Konstituentni narodi” se podvala.

BH “konstituentni narodi” su nacije Jugoslavije, srbi, hrvati, muslimani (sa veliko M). Tako je zakodirano u AVNOJu, klonirano u Dejtonu. Katastrofalan velikodrzavni narativ! BiH je jedina drzava, autohtpnog stanovnistva prikazanog “narodima” sa imenima susjednih drzava Srbije i Hrvatske. Zapravo su imenovane nacije novokreirane 1918.g. drzave Jugoslavije. Da bude jasno: kad govorite o srbima ili hrvatima u BiH obavezno treba dodati pridjev “jugoslovenski”. Radi se o Jugoslovenskim srbima ili hrvatima u BiH, a ne o dijaspori iz Hrvatske ili Srbije.

“ Konstituentni narodi” se podvala-2

Prvo: Stanovnistvo BiH nije iseljenistvo drzava Hrvatske ni Srbije! BiH nema teritorije ni dijasporu susjednih drzava! Drugo, BiH (povijesno Bosna) je starija od Dejtona, Jugoslavije, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, dolaska Osmanlija u Evropu! Trece: Populacija BiH je genetski nadpolovicno (preko 50%) staroevropsko, dinaroidne haplogrupe. Prisustvo slavenskih dosljaka je neznatan. Cetrvto: Bosansko stanovnistvo bastini vjekovima istu drzavnost, tradiciju, kulturi i jezik! Nije BiH multietnicka. Jeste multireligijska. Religija ne definise ni naciju ni narod. Nemaju Srbija i Hrvatska svoj narod u Bosni! A rade joj o glavi!

***

***

Lazna konstitutivnost

Kakvi narodi u BiH? Sve su to nacije nepostojece Jugoslavije. Sto tih politickih naroda u Bosni nije bilo do pocetka 20. vijeka? Ne zna Ilija Garasanin za srbe u Bosni. Jeli moguce? Jeli moguce da Bosanski fratri ne znaju za hrvate u Bosni? Istina je, nisu znali da ih ima! Administrativnom podjelom po krstu i jeziku postali od katolika “hrvati”, a pravoslavaca “srbi” kao nacije Kraljevine SHS. Nije bitno mjesto prebivalista. Bez licnog izjasnjavanja na popisu stanovnistva! Necemo nacije nepostojece drzave Jugoslavije za lazne konstitutivce u BiH.

***

***

Jelena

Trivićka , rođena za vođu , samo nažalost uvijek je pokradu na izborima !

@lazna konstitutivnost

Hoce li ovaj lazni akademik kurtcehajic sa konjskim zubima, prestati vise siriti lazi o konstitutivnim narodima u bih? Ako mu se ne svidja u bih, uvijek se moze vratiti u svoje bijelo polje u kojem vodi porijeklo od srba cetkovica, pa neka tamo glumi bosnjaka kao i bakir zivkovic.

AmerikanacTito

dodik je djeda mraz sve do sada bio bez poklona vi ste najvece budale i srbi i muslimani ugusi vas nacionalizam vase vodje nacionalistikoji samo obecavaju vivjerujete ...VI NEMOZETE RECI DA STE SKOLOVANI IMATE FAKULTETE I DA VAS toliko vremena jedan Djeda Mraz vuce za nos .vi ste totalno zaostali izostali svemu ponavljate isto svake godine dana mjeseca .narod je nepismena budala.nadate se nemogucem ..zivite jos uvijek u osmanlijskom vremenu

***

***

***

***

***

***

Haj opet demokratski obrisi

***

/ Najnovije