Jelena Trivić odbila Dodikov prijedlog: 'To je kao vjerovati u Djeda Mraza'

12
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić odbila Dodikov prijedlog: 'To je kao vjerovati u Djeda Mraza'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jelena Trivić

Jasno je kao dan kome smetaju skeneri, fer i pošteni izbori i veća kontrola izbornog procesa, poručila je predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Ona je podsjetila da je koalicija na 'čelu sa CIK predsjednikom' najavila je da će entitetska komisija provoditi izbore za lokalni i entitetski nivo vlasti, umjesto CIK BiH.

"Po njima bi izgleda najbolje bilo da ne provode izbore uopšte, da samo upišu ko će koliko osvojiti, što rade u velikoj mjeri i kada izbore provodi CIK uz ovakav postojeći Izborni zakon.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Naravno da nećemo prihvatiti ovo rješenje, vjerovati privatizovanim Dodikovim institucijama da će provesti fer i poštene izbore je kao vjerovati u Djeda Mraza, a istini za volju, ni CIK se nije proslavio sa postojećim Izbornim zakonom", saopštila je Trivić.

Ona kaže da novi Izborni zakon na nivou BiH nije nametnut, već je u parlamentarnoj proceduri na nivou Doma naroda.

"Očigledno SNSD unaprijed želi da se opere za njegovo neusvajanje navodnom i lažnom pričom o vraćanju nadležnosti entitetske komisije za izbor lokalnih i entitetskih institucija. Hoće li vratiti ovu nadležnost kao što su vratili i agenciju za lijekove, vojsku, upravu za indirektno…", zaključila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, piše srpskainfo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije