Za Istinu, za Pravdu: Posađene dunje na ušću rijeke gdje je David pronađen

Radiosarajevo.ba
Za Istinu, za Pravdu: Posađene dunje na ušću rijeke gdje je David pronađen
PrtScr / Pravdaši postavljaju srce za Davida kraj Crkvene

Članovi grupe Pravda za Davida su na ušću Crkvene u Vrbas napravili Davidovo Srce, oivičeno kamenom i ispunjeno cvijećem. Iznad Davidovog srca posađene su dvije dunje, jedna simbolizira Istinu, a druga Pravdu, napisao je Slobodan Vasković na svom blogu.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta  iste godine na mjestu gdje se Crkvena uliva u Vrbas.

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića sahranjeni su prvi put na Novom groblju u Banja Luci 07. aprila 2018. Ekshumacija tijela, po želji roditelja, izvršena je 12. marta 2019., da bi potom bilo preveženo u austrijski gradić Neustadtu , gdje je druga sahrana obavljena 15.marta 2018.

Policija sistematično progoni sve članove grupe Pravda za Davida; izloženi su stalnom pritisku i opratnji. Tako je bilo i prilikom postavljanja Davidovog Srca i zasađivanja dvije dunje: Sve je pomno pratio policijski inspektor Milan Opačić, piše Vasković.

Grupa Pravda za Davida, je sinoć i svaku noć do sada bila na ulici. Tražili su pravdu, pravdu za ubijenog momka. Zapalili su svijeće u crkvi, a jedna manja grupa građana je došla na Davidov trg i otpjevali su pjesmu "Klinac u getu" koju je David napisao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije