Jedan od optuženih izrazio saučešće porodici Memić, Muriz odmah odgovorio

8
A. L.
Jedan od optuženih izrazio saučešće porodici Memić, Muriz odmah odgovorio
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Josip Barić i Muriz Memić

Tokom današnjeg ročišta na Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu Zijad Mutap i drugi advokat Josipa Barića, Kadrija Kolić, izrazio je saučešće porodici Memić.

"U ime Josipa Barića i porodice Barić želim iskazati iskreno saučešće porodici Memić", kazao je advokat Kolić nakon što je odbacio mogućnost, kao i ostali advokati, unakrsnog ispitivanja Muriza Memića.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba Muriz Memić je odgovorio Bariću i njegovom advokatu Koliću.

Napravite ovaj pripravak od prirodnih sastojaka: Ruže će vam bolje rasti i neće obolijevati

Napravite ovaj pripravak od prirodnih sastojaka: Ruže će vam bolje rasti i neće obolijevati

"Nemaju oni meni šta iskazivati saučešće. To je licemjerno. Isti taj Kadrija Kolić je 2018. godine prišao meni i advokatu Ifetu Feragetu i rekao nam 'svaka vam čast kako se borite'. Sada Kolić kaže da ja ne govorim istinu. Nemam ja s njim šta pričati i komentirati njegove poteze", kazao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Od ostalih optuženih, dodao je, nije očekivao izražavanje saučešći.

"Ma, nisam očekivao. Takav je odnos stvoren od početka. Oni se nikada nisu udostojili izraziti saučešće i ja to ni ne očekijem od njih", dodao je Muriz Memić.

Podsjetimo da na današnjem ročištu advokati odbrane nisu postavili ni jedno unakrsno pitanje Murizu Memiću koji je prvi svjedok u ovom predmetu.

Naredno ročište zakazano je za 23. decembar kada će se na Sudu BiH pojaviti tri svjedoka: Velibor Ristivojević, Nedžad Hrvat i Arijana Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije