Je li Marjanović predstavio novu ministricu obrazovanja: Iskra znanja koju dugo čekamo

10
Radiosarajevo.ba
Je li Marjanović predstavio novu ministricu obrazovanja: Iskra znanja koju dugo čekamo
Facebook / Melika Husić-Mehmedović i Damir Marjanović

Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović objavio je zanimljiv status na Facebooku u kojem je, prema mišljenju njegovih pratitelja, objavio ko će biti nova ministrica obrazovanja u KS.

"Prava sreća je upoznati ljude koji znaju, mogu i hoće!!! Siguran sam da će prof. dr. Melika Husić-Mehmedović biti ona iskra znanja, energije i profesionalnosti koju tako dugo čekamo. Iza ove osobe stoji njena znanstvena i akademska biografija, i kolege koje vjeruju u nju koji znaju da nas upravo Profesorica (s velikim P) može uvesti u treću dekadu 21. stoljeća, onako kako naši mladi, naša znanost i naše visoko obrazovanje uistinu zaslužuje! Idemo dalje Melika! Zajedno", napisao je Marjanović.

Inače, prof.dr. Husić-Mehmedović je redovna profesorica marketinga na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te direktorica Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu. Obnašala je i funkciju prodekana za nastavu, ali i vodila Centar za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. 

Ona je objavila više istraživanja u području luksuzne potrošnje, neuromarketinga, životnog stila i kulture u različitim referentnim časopisima kao što su Social Indicators Research, Journal of Business Research, British Food Journal, Journal of Fashion Marketing and Management, South East European Journal of Economics and Business.

Koautorica je poglavlja u međunarodnim knjigama, te autorica sveučilišnih udžbenika iz područja ponašanja potrošača i marketing strategije. Predstavljala je svoja istraživanja na više od 30 međunarodnih naučnih konferencija, uključujući ACR, EMAC i Macromarketing. Članica je Odbora za ekonomske nauke pri Akademiji nauka i umjetnosti BiH.

Ona bi na ministarskoj funkciji trebala zamijeniti Anisa Krivića (SBB).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije