KS / Jasna Duraković odgovorila na prozivke da je u vezi s ministrom Katicom

14. 01. 2020. u 13:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1557

Jasna Duraković, kantonalna zastupnica u Skupštini, jučer je podigla veliku političku prašinu u Sarajevu objavom da izlazi iz SBB-a jer ne može srušiti ovu Vladu Kantona Sarajevo.

Da podsjetimo, Savez za bolju budućnost (SBB), kao i Demokratska fronta (DF), u decembru su objavili kako izlaze iz "političke šestorke" u Sarajevu i odlaze u većinu sa Strankom demokratske akcije (SDA). U novoj većini, osim SDA, SBB i DF-a, još je jedan zastupnik BOSS-a.

S druge strane se nalaze Naša stranka (NS), Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDPBiH), Narod i pravda (NiP) i Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL).

Jasna Duraković: Neću glasati za smjenu Vlade, izlazim iz SBB-a

Nakon njene objave, pojedini mediji objavili su informaciju kako je Duraković napravila ovaj potez jer je u "emotivnoj vezi" sa Admirom Katicom, inače ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (imenovan ispred NiP-a). 

Duraković se tim povodom oglasila na Facebooku, a njenu objavu prenosimo u cjelosti:

"Dakle, ili sam uzela pare ili sam zbog frajera napravila izbor kakav sam napravila. Po njima nema šanse da sam to uradila iz moralnih, političkih i ideoloških razloga. Znala sam da će ići napadi i podmetanja i svjesna sam da je ovo tek početak, ali mi je, dragi moji prijatelji, znani i neznani, nakon vaše ogromne podrške srce puno i ne bojim se.

Sa Admirom Katicom nisam u vezi niti sam ikada bila. Mi smo samo dobri prijatelji i ništa drugo. Tačka. Protiv onih koji su ovo napisali, a znaju jako dobro da pišu laži, ide tužba. Neće moći naći niti jednog, a kamoli četiri svjedoka. Nisam ja time povrijeđena, navikla sam na niske i primitivne udarce i tek ih očekujem.

Ali, tužbe će ići zbog moje borbe za ambijent u kojem će se konačno preuzeti odgovornost da datu, izgovorenu i napisanu riječ, pogotovo kada se radi o napadu na čast, putem laži i potvora.

I, u konačnici, dragi moji, nije ovo samo napad na Jasnu Duraković, ovo je napad na sve koji su sinoć imali barem mali, najmanji tračak nade da nije sve korumpirano i prodano te da može i drugačije. Hvala vam svima od srca, puno mi znači vaša podrška. Novac koji ću tražiti kao odštetu bit će simboličan i uplatit ću ga u humanitarne svrhe.

Idemo dalje!"

KOMENTARI (8)