Jasmila Žbanić: Nedovoljna reakcija na brutalno ubistvo Nermine Krajine i drugih žena

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Draga Jasmila

Oni su izdali sve nas, i stvarno misliš da će voditi računa o jednom dijelu populacije?

Jadnica

Nemoj mlatiti praznu slamu,ako imas pametan prijedlog sta ciniti da nam se nedesavaju lose stvari reci,niko nije znao sta se dogadja u svim slucajevima,nevjerujem da se mogu otkriti nasilnici bez prijave nasilja.

Izvini gospođo Jasmila

Saosjećam sa žrtvama stvarno A šta vlast i narod mogu tu pomoći ako žrtve nasilja neće same sebi da pomognu.Ne može vlast pa šalje danonoćno patrole ispred svake kuće i kontrilisati dali će neka žena biti u opasnosti.Svaka zlostavljena žena treba da potraži institucije podnese prijavu napusti nasilnika .Zašto živi sa takvim čovjekom .Nije on nju ubio tek tako odjednom Vršio je on nasilje nad njom ..Kažem svakoj ženi da bude jaka imaju snagu i ruke neka se brane.I ja sam bila u takvoj situaciji,počeo da me psihički zlostavlja pa razna zlostavljanja uvrede pogrdne riječi.Samo sam mu rekla kako krivo govorio tako dabogda te rakovi izjedali.Počeo me tući jednom drugi put e treći put rekoh nećeš više uzmem šipku od lakog metala pa kad sam ga počela tući plakao je kao ona stvar a ja sve jače i jače tri meseca ruku nije mogao koristiti a plašio se da me prijavi jer djeca bi rekli istinu.Od tad spavao u sobi zaključan od straha da ga ne zakoljem .posle godinu dana dva raka ga napala i sve više širila i umro je .Tako svaka žena ima ruke nek se brane ako neće da napuste il prijave.APELUJEM SVAKOJ ŽENI NE DOZVOLITE NASILJE .NIJE VAS ON RODIO NI OTHRANIO.PA KO JE ON DA VAS TUČE IM ODAKLE MU PRAVO .KO SA KIM NE MOŽE IDI NAPUSTI I GOTOVO.BRANITE SE ŽENE UBIJTE VI NJEGA A NE ON VAS.JA SAM BILA SPREMNA AKO OPET KRENE DA GA UBIJEN,AL NIJE VIŠE SMIO ONI SU PUZDE SLABIĆI ONI TO ZNAJU ZATO SVOJU NEMUŠKOST ŽELE NA VAMA DA ISKALE.VJERUJTE MA DA SU TO OBIČNE ****E.UDRITE TO NA SVAKOM KORAKU.

kurvo turskA svima si MRSKA

JEDINO TI PARE na PAMETI K U R V I N S KO K OPILE

Ancora una volta questa Dzesmajla...

e noiosa...

A mediji

Ni jedan pravi članak o ubijenima, to su osobe a ne samo brojevi.

Toto

Vrati se u svoju zemlju, kandiduj se, budi vlast i nešto uradi. Svima je lako kritikovati s pristojne udaljenosti.

Ona nema ni T od turskog samo ima ime mrskotina

Lijepe riječi su ukras!

Pomoće joj Forto Čudićka Konaković i Nikšić.

Vrati se u svoju zemlju, kandiduj se, budi vlast i nešto uradi. Svima je lako kritikovati s pristojne udaljenosti. ka Toto

***

Lijepe riječi su ukras!

Ne lupetaj ti Jado ili Jadnice

Većina nasilnika je već bila na policiji tj. prijavljivana za zlostavljanje. Medjutim policija čeka smrtni ishod kako bi reagovala. Nemoj mlatiti praznu slamu,ako imas pametan prijedlog sta ciniti da nam se nedesavaju lose stvari reci,niko nije znao sta se dogadja u svim slucajevima,nevjerujem da se mogu otkriti nasilnici bez prijave nasilja. ka Jadnica

/ Najnovije