Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

5
Radiosarajevo.ba
Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Širom Sarajeva danas, 20. aprila, pojačan je broj policijskih službenika i patrola na ulicama zbog obilježavanja 32. godišnjice bitke u Dobrovoljačkoj ulici.

Policijska vozila i kombiji parkirani su na većim i manjim prometnicama, a policijski službenici su raspređeni na svim ključnim dionicama, od Vraca prema starom dijelu Sarajeva.

Podsjetimo, prije gotovo 32 godine u Dobrovoljačkoj ulici, koja se danas zove Hamdije Kreševljakovića, došlo je do incidenta između vojnika Jugoslavenske narodne armije (JNA) u povlačenju i pripadnika Teritorijalne odbrane Republike BiH (RBiH).

Prava mala revolucija: Koje su prednosti i mane pametnog prstena

Prava mala revolucija: Koje su prednosti i mane pametnog prstena

Tog je dana trebala biti izvršena razmjena vojnika JNA iz Kasarne Bistrik u Sarajevu u zamjenu za predsjednika Predsjedništva BiH Aliju Izetbegovića, kojeg je dan ranije JNA zarobila na aerodromu na povratku iz Lisabona.

O Dobrovoljačkoj stav je dao i Haški sud koji je ustanovio kako je kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici bila legitimna vojna meta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije