Jak ciklon će u BiH donijeti obilne padavine: "Proljetna sedmica začinjena saharskim pijeskom"

0
Radiosarajevo.ba
Jak ciklon će u BiH donijeti obilne padavine: "Proljetna sedmica začinjena saharskim pijeskom"
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Još sutra lokalno obilnije padavine, od početka sljedeće sedmice bez nekih većih padavina iako će ih i dalje biti lokalno uz uglavnom pretežno občano vrijeme. Nastavlja se toplo vrijeme, sljedeće sedmice lokalno moguće i koji stepen iznad 20 °C uz saharski pijesak u zraku. Slabiji vjetar u narednom periodu, objavili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

Navode da će u nedjelju, 25. februara biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove nastavlja se i tokom nedjelje. Padavina će biti u većem dijelu zemlje, najviše u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne, najmanje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Na planinama iznad 1700 mnv snijeg.

"Lokalno oilnije padavine u nedjelju u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne - očekivana količina većinom 10 do 25, lokalno do 40 l/m2. Jutarnja temperatura u nedjelju 2 do 7, na jugu do 11 °C. Najviša dnevna 12 do 17, lokalno do 19 °C. Vjetar slab do umjeren južnog smjera", navode.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnog vremena u Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne gdje lokalno može biti malo kiše. U ostatku zemlje sunčanije i bez padavina.

"Jutarnja temperatura u ponedjeljak 2 do 6, na jugu do 10 °C. Najviša dnevna 14 do 19, lokalno do 21 °C. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. U utorak sa juga porast oblačnosti u cijeloj zemlji. Naoblačenje bi donijelo lokalno kišu u manjim količinama. Jutarnja temperatura u utorak 1 do 5, na jugu 6 do 10 °C. Najviša dnevna 13 do 18, lokalno do 20 °C. Vjetar slab do umjeren južnog smjera.
Za kraj ovog toplog februara, u srijedu(28.02.) i četvrtak(29.02.) prema trenutnim prognozama očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz lokalno kišu u manjim količinama. Toplo.

Glavni događaj sljedeće sedmice je jak ciklon koji će formirati u Sredozemnom moru ispred obale Tunisa i Alžira. Alžiru i Tunisu će donijeti obilne padavine, moguće i lokalno poplave te snijeg na planinama. Naši krajevi će se u tom slučaju nalaziti pod toplim južnim strujanjem uz značajne količine saharskog pijeska i prašine u zraku, pa će nebo biti zamućeno uz povećanje zagađenosti zraka", kažu iz BHMeteo te dodaju da će biti "proljetna sedmica začinjena saharskim pijeskom".

[related]https://www.facebook.com/photo?fbid=943228890494444&set=a.623619899122013[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije