Stigla promjena vremena u Bosnu i Hercegovinu. Pao novi snijeg, evo šta nas očekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Stigla promjena vremena u Bosnu i Hercegovinu. Pao novi snijeg, evo šta nas očekuje za vikend
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U našoj zemlji u subotu, 24. februara, pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina je zabilježen snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno 5; Ivan Sedlo 6; Sokolac 8; Bihać, Bugojno, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg 10; Gradačac, Sanski Most, Zenica 11; Banja Luka, Doboj, Mostar, Srebrenica, Trebinje 12; Neum 13; Bijeljina, Tuzla, Zvornik 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 11 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati preteženo oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadanim područjima Bosne. Vjetar slab do umjereren južni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16 °C.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

U Sarajevu preteženo oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura zraka oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza izrazito je nepovoljna u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Pogoršanje vremena, uz jako južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti i boravak na otvorenom. U većem dijelu Bosne neznatno ugodnije, usljed manje padavina, ali također uz pojačanu južinu, koja će stvarati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama.

Objavljena je prognoza skoro do kraja februara:

U nedjelju 25. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina sa snijegom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 8 do 14 °C. 

U ponedjeljak 26. 2. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u Posavini sjeverni, a u ostatku zemlje južni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 °C. 

U utorak 27. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme lokalno sa slabom kišom ili pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 11 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C. 

U srijedu 28. 2. 2024., pretežno oblačno vrijeme. Poremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije