Izuzetno teško stanje pacijenta povrijeđenog u eksploziji kod Zvornika

Radiosarajevo.ba
Izuzetno teško stanje pacijenta povrijeđenog u eksploziji kod Zvornika
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Eksplozija kod Zvornika

Pacijent A.K. koji je povrijeđen u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika koja se desila u ponedjeljak, nalazi se u veoma teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tragedija se mogla spriječiti: Gledali 40 minuta kako curi plin

"Pacijent A.K. smješten je na Odjel za anesteziologiju i reanimaciju zbog opekotina, povrede glave i grudnog koša. Pacijent je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i nalazi se u izuzetno teškom zdravstvenom stanju ", kazala je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović. 

Mujedinović je dodala da se zdravstveno stanje intenzivno prati.

Eksplozija na benzinskoj pumpi kod Zvornika: Ima povrijeđenih, saobraćaj obustavljen
Drama kod Zvornika: Zabio se autom u benzinsku pumpu, strahuje se da ima mrtvih
Pogledajte snimak nakon stravične eksplozije benzinske pumpe kod Zvornika
Nakon eksplozije: U zvorničku bolnicu povrijeđeni stižu iz minute u minutu
Policija potvrdila: U eksploziji pumpe poginula jedna osoba, više povrijeđenih

Podsjetimo, u ponedjeljak eksploziji na benzinskoj pumpi Nešković u Šepku kod Zvornika poginulo je jedna osoba, sedmero je prevezeno u Opštu bolnicu Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok je jedna osoba hospitalizovana u bolnicu Milenko Marin u Loznici.

Nakon ukazivanja medicinske pomoći u Opštoj bolnici Zvornik, pet pacijenata je pušteno na kućno liječenje, jedan pacijent upućen je u Univerzitetski klinički centar RS u Banjoj Luci, a jedan u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije