Tragedija se mogla spriječiti: Gledali 40 minuta kako curi plin

Radiosarajevo.ba
Tragedija se mogla spriječiti: Gledali 40 minuta kako curi plin
Foto: RAS Srbija / Eksplozija na benzinskoj pumpi

Tragedija kod Zvornika, kada je juče na graničnom prelazu Šepak došlo do eksplozije na benzinskoj pumpi Nešković, u kojoj je poginuo srbijanac Zoran Avramović (49) iz Jarebica kod Loznice, a više osoba povrijeđeno, vjerovatno je mogla da se spriječi, piše Srpskainfo

Kada se slože sve medijima raspoložive kockice, a šta se tačno desilo utvrdit će istraga, do eksplozije je došlo čak 40 minuta nakon što se desio prvi incident.

Pojavila se nova verzija kako je došlo do eksplozije na pumpi kod Zvornika

Prema priči očevidaca, kada je jedan automobil udario u točilicu za plin, opasna gusta, otrovna magla je obavila benzinsku pumpu i činilo se da neće doći do tragedije. Sve se to navodno desilo u 10 sati.

Saobraćaj nije prekidan, vidjelo se kako se ljudi kreću u blizini, a tada je, 40 minuta kasnije, nakon što se više nije čulo „šištanje“ plina, iz još neutvrđenih razloga došlo do eksplozije.

Eksplozija na benzinskoj pumpi kod Zvornika: Ima povrijeđenih, saobraćaj obustavljen
Drama kod Zvornika: Zabio se autom u benzinsku pumpu, strahuje se da ima mrtvih
Pogledajte snimak nakon stravične eksplozije benzinske pumpe kod Zvornika
Nakon eksplozije: U zvorničku bolnicu povrijeđeni stižu iz minute u minutu
Policija potvrdila: U eksploziji pumpe poginula jedna osoba, više povrijeđenih

Prema saopćenju iz PU Zvornik, dojavu su dobili tek u 10.40 sati, kada je sve bilo kasno, kada je došlo do eksplozije plina.

Za sada ostaje nejasno kako niko od prisutnih nije našao za shodno da obavijesti policiju o tome šta se dešava na pumpi od prvog trenutka kada je oko 25.000 litara plina počelo da izlazi iz rezervoara.

Takođe, postavlja se pitanje kako niko nije pomislio da bar zaustavi saobraćaj tokom tih 40 minuta, a vozila zadrži na sigurnoj udaljenosti, piše Srpskainfo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije