Pojavila se nova verzija kako je došlo do eksplozije na pumpi kod Zvornika

Radiosarajevo.ba
Pojavila se nova verzija kako je došlo do eksplozije na pumpi kod Zvornika
Facebook / Šepak; Benzinska pumpa nakon eksplozije

Izvor blizak istrazi ispričao je medijima kako je došlo do nesreće na benzinskon pumpi u Šepku kod Zvornika, u kojoj je poginuo vozač iz Srbije.

"On je svojim automobilom naišao u trenutku kada je iz pumpe krenuo da curi plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopšte nije vidjela. Čovjek se zaustavio da vidi šta se dešava i izašao je iz svog automobile", priča izvor.

Otkriveno ko je poginuo u stravičnoj eksploziji kod Zvornika

Izašao iz vozila da vidi šta se dešava

Dodaje da je u tom trenutku, kada je on izašao iz vozila, odjeknula stravična eksplozija u kojoj je on izgubio život.

"Policija je našla i njegovo vozilo i još se utvrđuje sa sigurnošću njegov identitet", istakao je sagovornik.

Nakon eksplozije šef Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Slaviša Milić "Glasu Srpske” je kazao da su ugasili vatru na pumpi i da je pregledom ruševina utvrđeno da nema više žrtava.

"Od siline eksplozije pumpa je totalno uništena kao i deset automobila koliko ih je bilo u blizini. Osim toga pričinjena je šteta i na drugim objektima u blizini. Na nekoliko kuća su popucala stakla na prozorima i vratima", rekao je Milić.

Istakao je da je do eksplozije došlo nakon što je vozač jednog auta izbjegavajući drugo vozilo udario u dio za pretakanje plina na pumpi.

"Nakon udara došlo je do curenja plina, a ubrzo se desila eksplozija. Uzrok paljenja plina i eksplozije još nije utvrđen", rekao je Milić.

Prema njegovim riječima u gašenju požara učestovalo je deset vatrogasaca iz Zvornika sa tri vozila, a u pomoć su im pritekli i vatrogasci iz Loznice i Bijeljine.

"Bilo je osam vatrogasaca iz Loznice s dva vozila i tri vatrogasca iz Bijeljine i tri vatrogasca", kazao je Milić.

Jedan od svjedoka eksplozije je ispričao da je na pumpu je stiglo vozilo u koje je trebalo sipati gorivo. Međutim, vozač nije zakočio i automobil je u udario u cijev plinovoda, a ne u aparat za točenje goriva kako je to ranije javljeno

"Počeo je plin šištati, stvorila se dimna zavjesa. Radnici su krenuli da bježe. To je sve trajalo 40 minuta. Naišao je drugi automobil, vozač je turirao i ubrzo se začula jedna, a potom i druga eksplozija", u jednom dahu ispričao je sagovornik.

U opštem metežu niko nije imao hrabrosti priči povrijeđenima. Ilija Jović je jedini, zajedno s policajcem, uletio na pumpu te su izvukli jednog povrijeđenog, stavili ga u vozilo i odvezli u Hitnu pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije