Bakir Izetbegović nakon sjednice: Ako Sebija treba biti kandidat, onda neka bude tako

A. B.
Bakir Izetbegović nakon sjednice: Ako Sebija treba biti kandidat, onda neka bude tako
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović
Nakon sjednice Predsjedništvo SDA na kojoj je jedan od kandidata Denis Zvizdić saopćio da odustaje od kandidature za Predsjedništvo, novinarima se obratio predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

Sjednica SDA: Denis Zvizdić odustao od kandidature za člana Predsjedništva

 "Razočaravajuće je što se Zvizdić povukao, imao je najveću podršku. Nikada nisam pominjao da će Sebija biti kandidat niti znam otkud ona na terenu. Ali ako ona bude član, neka je ljudi izglasaju ako tako bude", kazao je Izetbegović.

Sam Zvizdić je rekao da ovo nije ništa spektakularno, "bitno je samo jedinstvo stranke".

"Odlučeno je da se ne ide na konvenciju i znam da ću snažno podržati kandidata koji bude predložen. Punom parom ću sve dati do 7. oktobra. Konvencija će sve pokazati. Izetbegović i ja se nismo složili to je sve što mogu reći", kazao je on.

Predsjednik SDA je, pak, naglasio da je Sebija Izetbegović također ponudila da ne učestvuje u utrci, da je dala je to na dispoziciju Predsjedništvu, ali da to nije usvojeno, dodavši "na njoj je da odluči da li učestvovati u tome do konvencije".
 
Tako će sudionici Konvencije SDA birati između Sebije Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Kadrovska komisija SDA ranije je proslijedila stranačkom Predsjedništvu imena četiri kandidata -  Denisa Zvizdića, Sebije Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Podsjećamo, ranije je potpredsjednik SDA Denis Zvizdić najavio kako razmišlja o povlačenju kandidature ukoliko vrh stranke dovede funkcionere u situaciju da se takmiče jedan protiv drugog.

 "Mi smo se obratili općinskim organizacijama da nominiraju kandidate, sa jasnom porukom da će to nominiranje od strane općinskih organizacija poslužiti za formiranje liste kandidata koja će biti dostavljena Konvenciji Stranke, a koja će tajnim glasanjem odabrati kandidata za člana Predsjedništva BiH", pojasnio je Džaferović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije