Izetbegović, Zvizdić i Skaka obišli gradilište objekta Vidikovac

Radiosarajevo.ba
Izetbegović, Zvizdić i Skaka obišli gradilište objekta Vidikovac
Foto: Grad Sarajevo / U obilasku Vidikovca

Bakir Izetbegović, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, danas su u pratnji gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake posjetili gradilište novog objekta Vidikovac u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare.

Izetbegović i Zvizdić naglasili su važnost da se u ovim vanrednim okolnostima investicije u Sarajevu i u cijeloj BiH nastavljaju i da ih izvode domaće firme. 

"Posebno raduje što će Trebević, Sarajevo i Sarajlije ponovo imati svoj vidikovac, noviji, ljepši nego što je bio ranije", rekao je Izetbegović.

Skaka je ovom prilikom podsjetio da je riječ o jednoj od najznačajnijih investicija u okviru projekta revitalizacije Trebevića.

"Grad Sarajevo intenzivno vodi radove na izgradnji ovog kultnog mjesta Sarajlija. Nakon što je okončana prva, ušli smo u izgradnju završne faze. Radovi su organizovani u skladu s trenutnom situacijom", istakao je gradonačelnik.

Uz novu Žičaru, uz novi Vidikovac, te nove sadržaje poput uređenih šetnica, mini skijaške, sankaške i trim staze, igrališta, što je sljedeći korak aktuelne gradske administracije na čelu s gradonačelnikom Skakom, Trebević će postati najveći park prirode dostupan za građane Sarajeva i turiste.

Također, delegacija je obišla čuvenu Vilu Mandić gdje su u pratnji Edina Numankadića, direktora Olimpijskog muzeja i Senke Ibrišimbegović, direktorice JU Gradski muzeji, pogledali postavljene eksponate u uređenom enterijeru Olimpijskog muzeja koji će svoja vrata otvoriti ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije