Gradonačelnik Skaka uručio zlatnike Grada Sarajeva italijanskim vojnim ljekarima

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Skaka uručio zlatnike Grada Sarajeva italijanskim vojnim ljekarima
Foto: Grad Sarajevo / Gradonačelnik Skaka uručio zlatnike Grada Sarajeva italijanskim vojnim ljekarima

Gradonačelnik Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici italijanske vojne ljekare majore Marina Trivisanija i Pasqualla Giannenlija kojima je u znak zahvalnosti uručio zlatnike Grada Sarajeva.

Humana gesta Grada Sarajeva u vidu osvjetljenja Vijećnice u bojama italijanske zastave kao znak solidarnosti bila je glavni motiv Vladi ove prijateljske zemlje da samo u Bosnu i Hercegovinu uputi svoje ljekare.

Cilj njihove posjete je da s našim zdravstvenim radnicima podijele svoje znanje i iskustvo stečeno tokom borbe sa krizom koju je COVID-19 prouzrokovao u Italiji.

„Tradicionalno prijateljstvo i naklonost sa narodom i Vladom Italije potvrđeno je i u ovo krizno doba pandemije koronavirusa“, naglasio je gradonačelnik Skaka.
Gradonačelnik Skaka uručio zlatnike Grada Sarajeva italijanskim vojnim ljekarima - undefined

Foto: Grad Sarajevo: Gradonačelnik Skaka uručio zlatnike 

Današnjem prijemu je prisustvovao i ambasador Italije Nicola Minasi koji je svojevremeno rekao:

„Bosna i Hercegovina bila je jedna od prvih država koja je ponudila solidarnost Italiji u najtežim danima pandemije“.

Dodao je da su milione Italijana duboko dirnule emotivne fotografije sarajevske Vijećnice koja je bila osvijetljena bojama zastave Italije.

Uz riječi da izuzetno cijene ono što je Sarajevo uradilo za njihovu zemlju, zahvalu su uputili i predsjednik Republike Italije Sergio Mattarelli, gradonačelnici Ferrare Alan Fabbri, gradonačelnik Prata Matteo Bifoni, gradonačelnik Venezie Luigi Brugnaro, proslavljeni fudbaler Alessandro del Piero

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije