Gradonačelnik Skaka donira dvije trećine plaće Narodnoj kuhinji Stari Grad

Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Skaka donira dvije trećine plaće Narodnoj kuhinji Stari Grad
Foto: Fena / Abdulah Skaka

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, dostavio je jutros Službi za finansije Grada Sarajeva izjavu da se dvije trećine njegove plaće uplaćuju na račun Narodnoj kuhinji "Stari Grad".

Dok traju vanredne okolnosti: Izetbegović traži da mu odbiju dvije trećine plaće

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Palrmalntarne skupštine BiH, potpisao je danas izjavu kojom traži da mu se odbijaju dvije trećine neto plaće u Parlamentu BiH i uplaćuju u dobrotvorne svrhe. Izetbegović je potpisao izjavu i dostavio je Sektoru za finansije Parlamenta BiH.

Cilj je da se donacijom pomogne najugroženijima dok traje kriza sa koronavirusom. Odluka stupa na snagu odmah i važit će do daljnjeg.

"Obaveza svih nas je da kao izabrani zvaničnici konstantno radimo za boljitak svih, ne štedeći ni sebe ni kapacitete institucija tamo gdje je potrebno. Ali, i kao pojedinci i privatna lica potrebno je da damo svoj doprinos slijedeći dobar primjer našeg predsjednika Bakira Izetbegovića", rekao je Skaka.

Gradonačelnik Skaka donira dvije trećine plaće  - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Gradonačelnik Skaka donira dvije trećine plaće

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije