Izetbegović u Tuzli: Mi branimo državu BiH

17
Radiosarajevo.ba
Izetbegović u Tuzli: Mi branimo državu BiH
FOTO: Fena / Godišnjica SDA Tuzla

Sinoć je održana Akademija povodom 31. godišnjice rada Gradskog odbora SDA Tuzla. Gost ove svečanosti bio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

On je u svom govoru naglasio da je 31. godina dugo vrijeme ispunjeno dramatičnim dešavanjima i da je bošnjački narod za ovaj period prošao, što drugi nisu ni za nekoliko stoljeća.

"Ovih dana ulazimo u novu krizu i blokadu, ali ne zato što je pozicija patriotskih političkih stranaka oslabila, upravo obratno, kriza je nastala zato što su nacionalističke politike u posljednjoj godini u jasnoj defanzivi. Ovo je njihov odgovor na niz korisnih pomaka u BiH", izjavio je tokom akademije u Tuzli Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH.

U svom obraćanju govorio je o nizu ustupaka koje je napravila strana koju predvodi Milorad Dodik.

"Nastavljen je NATO put BiH, imenovan je novi saziv Centralne izborne komisije, skinuta je ploča sa imenom Radovana Karadžića na Palama, srušena je crkva u dvorištu Fate Orlović, popunjen je Ustavni sud BiH imenovanjem stranog sudije, održana je masovna vježba NATO-a na Manjači, Crna Gora i Kosovo su usvojili Rezoluciju o osudi genocida Srebrenici", izjavio je Izetbegović.

Predsjednik GO SDA Tuzla u svom obraćanju podsjetio je na put ove stranke u Gradu Tuzla kroz tri decenije njenog djelovanja.

"Ova 31. godina iza nas bila je u nekim periodima jako teška i turbulentna. Kada je riječ o gradu Tuzla mi smo svih ovih godina na neki način opoziciona stranka u Tuzli, ali smo na jedan konzistentan politički način izgradili podršku od nekih dvadeset posto građana koji izađu na izbore u Tuzli", izjavio je predsjednik GO Salko Zildžić.

On je naglasio da imaju jako malu populaciju u podršci kada je riječ o građanima, bez obzira što su u nekim ranijim vremenima imali određen razdor unutar stranke, ali se ti razdori nisu odrazili na izborni rezultat što govori da ovdje postoji skupina ljudi koja podržava rad SDA u Tuzli i njihove programe.

"Zabilježen je pomak pri izbornom rezultatu na posljednjim izborima. Mi planiramo nastaviti dalje, planiramo se sjećati svih naših prethodnika, predsjednika, posebno naših šehida i poginulih članova Stranke koji su svoje živote dali za san o boljoj i ljepšoj Bosni i Hercegovini i san o boljoj i ljepšoj Tuzli", izjavio je Zildžić.

Fahrudin Skopljak predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona izrazio je svoje uvjerenje da će SDA u Tuzli pokazati ozbiljnu snagu na narednim izborima.

"SDA je ideja koja traje. Biti prisutan i istrajavati na očuvanju države BiH više od tri decenije je jedinstven primjer za BiH", izjavio je Skopljak.

Jedinstvenu poruku su večeras sa akademije poslali - da će i u narednom periodu SDA voditi borbu za očuvanje jedinstvene Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije