Izetbegović: 'U BiH može živjeti i raditi veći broj ljudi, nego što trenutno živi'

22
Fena
Izetbegović: 'U BiH može živjeti i raditi veći broj ljudi, nego što trenutno živi'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Ilijaš večeras je u Sportskoj dvorani Ilijaš održan iftar i druženje, kojem je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kako je saopćeno, Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da su Bosna i Hercegovina, Bošnjaci i SDA pod stalnim napadima.

"Mi ne možemo pobijediti drugačije nego dobrom. Uvijek i nanovo svima pružiti ruku. Nema nam drugog puta. Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku", poručio je Izetbegović pred oko 500 gostiju.

Bh. meteorolog: Topla zračna masa donijela je obilje prašine sa sjevera Afrike, ide i lijepa vijest

Bh. meteorolog: Topla zračna masa donijela je obilje prašine sa sjevera Afrike, ide i lijepa vijest

Kao primjer otvorenosti Bošnjaka prema drugima, naveo je primjer Vareša, općine u kojoj je u utrci za načelnika glasovima Bošnjaka pobijedio kandidat HDZ-a BiH.

"Naš cilj je stabilna i mirna BiH, u kojoj žive njeni narodi i građani s mirom, onako kako žive i u Ilijašu", dodao je Izetbegović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, predsjednik SDA je kazao da SNSD i HDZBiH nemaju pravo reducirati 60 posto probosanskih snaga u jednu trećinu vlasti.

"Bit će izbora i pobijedit će snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti", kazao je Izetbegović.

BiH je, dodao je, bogata zemlja u kojoj može živjeti i raditi mnogo veći broj stanovnika nego što trenutno u njoj živi. U tom kontekstu je podsjetio na brojne prirodne resurse koji su pretpostavka za razvoj.

"Nadam se da ćemo se ubuduće češće prisjećati svih stvari na kojima možemo biti zahvalni", izjavio je Izetbegović, navode iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije