Bakir Izetbegović počasni građanin Kalesije

14
Fena
Bakir Izetbegović počasni građanin Kalesije
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija podržana je inicijativa načelnika Seada Džafića, kojom je Bakir Izetbegović, predsjednik Strankedemokratske akcije, proglašen počasnim građaninom.

"Uzimajući u obzir da je Kalesija prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, te ove godine obilježavamo 30. godišnjicu od oslobođenja Kalesije, smatramo da se titula počasnog građanina treba dodijeliti Bakiru Izetbegoviću zbog njegovog dugogodišnjeg političkog i javnog rada na očuvanju sjećanja, te zaštiti i afirmaciji tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Status počasnog građanina Kalesije Bakir Izetbegović je zavrijedio i svojim političkim djelovanjem usmjerenim ka ostvarivanju ravnomjernog razvoja svih dijelova Bosne i Hercegovine i stimuliranju realizacije programa podrške povratku i privrednom razvoju, koje su finansirali viši nivoi vlasti. To je značajno doprinijelo i unaprjeđenju kvaliteta života u našoj općini", izjavio je općinski načelnik Sead Džafić za Fenu.

Ova općina svoj dan proslavlja 23. maja kada će i zvanično biti uručena priznanja i nagrade zaslužnima.

Na sjednici OV Kalesija posebno je istaknut doprinos razvoju ove zajednice ministra za raseljena lica u Vladi Federacije BiH Edina Ramića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije