Izetbegović traži da NATO i EUFOR dođu u Brčko, Dodik mu odgovorio s Jahorine

8
Radiosarajevo.ba
Izetbegović traži da NATO i EUFOR dođu u Brčko, Dodik mu odgovorio s Jahorine
Foto: Kolaž / Milorad Dodik odgovorio Bakiru Izetbegoviću

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je Bakiru Izetbegoviću koji je jučer, nakon sastanka stranke SDA, pozvao NATO i EUFOR da pojačaju vojnu prisutnost u Brčko distriktu.

Dodik kaže da nikada, dok je on član Predsjedništva, neće dati saglasnost da bilo čije vojne trupe uđu u BiH.

"Bakir Izetbegović je u svoju glavu svašta uvalio, on upravlja Ustavnim sudom, sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO", rekao je Dodik novinarima na Jahorini, prenose mediji iz RS-a.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Dodaje da on nema nikakav problem da dođe 100.000 vojnika NATO-a da okupiraju BiH.

"To može, ali je prije toga neophodno pribaviti saglasnost nadležnih organa, a nadležni organ za to jeste Predsjedništvo. Koliko znam, još sjedim u Predsjedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije trupe, ni NATO ni ruske, ovdje dođu", poručio je Dodik.

On je dodao da bi se i u tim uslovima bavili politikom koja je jasna, a to je da se poštuje Ustav, "ali da Bakir Izetbegović nema drugog odgovora, pa priziva NATO snage."

Dodik je rekao "da je BiH odavno propala zemlja, da se utrkuju iz Evrope i Amerike da nešto saniraju, da probaju nešto da poprave, možda će da zaustave neku malu priču, ali da Bosna ostaje razdijeljena."

Inače, Dodik je danas na Jahorini svečano otvorio gondolu 'Poljice'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije