Izetbegović: Sva slabost pravosuđa pokazala se u slučajevima Dragičević i Memić

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Sva slabost pravosuđa pokazala se u slučajevima Dragičević i Memić
0 / Predsjednik SDA Bakir Izetbegović
Novogodišnja konferencija za medije Stanke Demokratske Akcije (SDA) održana je danas u Sarajevu, a predsjednik ove partije - Bakir Izetbegović dotakao se između ostalog i slučajeva Dragičević i Memić.

Izetbegović je govorio i o pravosuđu u koje je bosanskohercegovačka javnost izgubila povjerenje zbgo slučajeva Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Izetbegović je govorio i o pravosuđu koje se povlačilo pred pritiscima politike.

"Nije se sudilo neustavnim referendumima i neizvršenju presuda Ustavnog suda BiH. Pokrenuta je prava kampanja hapšenja i podizanja optužnica protiv legendarnih branilaca BiH, general Mahmuljin, general Dudaković, Dragan Vikić, Jusuf Pušina, general Dreković su samo neka od zvučnih i cijenjenih imena", kazao je Izetbegović.

Dodao je da je cilj napraviti vještački balans presudama za udruženi zločinački poduhvat izrečenim od strane Haškog trinbunala u novembru prošle godine.

Ipak sva slabost pravosuđa, po njemu, pokazala se u slučajevima ubijenih mladića.

"Sva slabost i površnost u pravosuđu očitovala se i kroz nefunkcionalno i kontroverzno vođenje slučajeva Dragičević i Memić koje izaziva sve jači gnjev i revolt porodica u javnosti", kazao je Izetbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije