Izetbegović: Srpski narod jako komotno živi u BiH, zašto bi to pokvarili

8
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Srpski narod jako komotno živi u BiH, zašto bi to pokvarili
FOTO: Fena / Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik igra "rizičnu igru", u kojoj ne može da pobijedi.

"Ne može podijeliti BiH, neće mu proći pokušaj vraćanja nadležnosti. On će na tome da gradi kampanju", kazao je Izetbegović.

Zakazivanje sjednice NSRS na kojoj će se razmatrati proces vraćanja entitetskih nadležnosti s državnog nivoa, on je nazvao "ćorsokakom", dodavši da će SDA na svaku od odluka podnijeti apelaciju Ustavnom sudu.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Oni to znaju, rade političku agendu, a mi ćemo to poništiti na Ustavnom sudu", kazao je lider SDA.

Prema njegovim riječima, slijedi politička i pravna borba koju je otvorio Dodik, piše N1, dodavši da će "sve biti vraćeno na nulu".

"Ako bude nastavio to da radi i da prelazi crvenu liniju, doći će do sankcija, a onda i krugu oko njega. U ovom času je to diplomatski odgovor. Pokušavaju ga smire i da mu daju nešto", rekao je Bakir Izetbegović.

Upitan da li se plaši sukoba, on je naveo da u Bosni i Hercegovini uvijek može doći do sukoba, ali da nema pravog razloga da se to desi.

"Srpski narod jako komotno živi u BiH. Vlada nad ostalima na 49 posto teritorije. Kakav je razlog da krenu u nešto što to može da pokvari? Nema razloga. Mislim da ljudi u RS nisu spremni", rekao je Izetbegović.

Za Hrvate je rekao da "imaju frustraciju, jer ne mogu da izaberu jednog člana Predsjedništva BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije