Izetbegović s Minasijem: Robna razmjena Italije i BiH iznosi milijardu i po eura

Srna
Izetbegović s Minasijem: Robna razmjena Italije i BiH iznosi milijardu i po eura
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, primio je u nastupnu posjetu Nikolu Minasija, ambasadora Italije u našoj državi, kako bi razgovarali o odnosima dviju zemalja.

Minasi je tokom posjete izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem bilateralnih odnosa, istakavši da je obim robne razmjene dostigao milijardu i pol eura.

Iz Predsjedništva BiH saopćeno je da su tema razgovora Izetbegovića i Minasija bile mogućnosti daljeg razvoja, jačanja i produbljivanja bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje.

Izetbegović je istakao da postoji prostor za italijanske investicije u industrijskom sektoru i otvaranje novih radnih mjesta, a oba sagovornika su se usaglasila da postoji veliki prostor za saradnju u zajedničkom interesu.

Bilo je riječi i o razvoju turizma, mogućem partnerstvu i razmjeni iskustava, kao i poboljšanju saradnje u sektoru transporta.

Razgovarano je i o značaju kulturne razmjene za poboljšanje odnosa, a Izetbegović je poželio ambasadoru Minasiju uspješan mandat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije