Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: 'Turska će se odlučno suprostaviti svakom obliku separatizma'

11
Radiosarajevo.ba
Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: 'Turska će se odlučno suprostaviti svakom obliku separatizma'
FOTO: Facebook / Bakir Izetbegović i Recep Tayyip Erdogan

Bakir Izetbegović je Recep Tayyip Erdoğanom obavio telefonski razgovor u kome mu je predsjednik Turske rekao da će se odlučno suprostaviti bilo kakvom obliku separatizma.

Objavio je to na svojoj Facebook stranici predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

U objavi se dalje navodi da su "Izetbegović i Erdogan razmijenili bajramske čestitke: Turska će se odlučno suprotstaviti bilo kakvom obliku separatizma.

Sa zalaskom sunca i akšamskim ezanom večeras nastupa Nova 1446. hidžretska godina

Sa zalaskom sunca i akšamskim ezanom večeras nastupa Nova 1446. hidžretska godina

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan u telefonskom razgovoru su razmijenili bajramske čestitke, te su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

Predsjednik Erdogan je iskoristio priliku da svim Bošnjacima čestita Bajram, uz poruku da Republika Turska pažljivo prati situaciju i da čvrsto stoji uz Bosnu i Hercegovinu. Posebno je istaknuo da će se Republika Turska odlučno suprotstaviti bilo kakvom pokušaju separatizma, kao što je to činila i do sada.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu na kontinuiranoj podršci koju prijateljska Republika Turska i turski narod pružaju Bosni i Hercegovini. Predsjedniku Turske je zahvalio i na ličnom angažmanu koji se odnosi na Gazu, te izrazio nadu da će teror nad nedužnim palestinskom narodom što prije biti zaustavljen", rekao je Izetbegović.

Izetbegović i Erdogan razmijenili bajramske čestitke: Turska će se odlučno suprotstaviti bilo kakvom obliku...

Posted by Bakir Izetbegović on Wednesday, June 19, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije