Izetbegović o izjavi Kalabuhova da BiH ne treba u EU: Drsko!

14
Radiosarajevo.ba
Izetbegović o izjavi Kalabuhova da BiH ne treba u EU: Drsko!
Foto: Kolaž / Izetbegović o izjavi Kalabuhova da BiH ne treba u EU: Drsko!

Flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari BiH nazvao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavu ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova da BiH ne bi trebala ući u EU.

Izetbegović je to izjavio odgovarajući na pitanje u intervjuu Nacionalu, u kojem je opširno analizirao političku situaciju u BiH, a posebno krizu povjerenja Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH izazvanu neuspjehom pregovora o promjeni izbornog zakona BiH.

Nacionalov novinar Boris Pavelić zamolio je Izetbegovića i da komentira izjavu ruskog ambasadora Igora Kalabuhova, koji je, u autorskom tekstu za banjalučki "Glas Srpske", 7. maja sugerisao kako bi građani BiH "trebali dobro razmisliti je li im potrebno članstvo u Europskoj uniji".

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Izetbegović je Kalabuhovljevu izjavu nazvao "flagrantnim miješanjem u unutarnje stvari BiH".

"BiH se opredijelila za članstvo u EU-u i u NATO-u, i to konsenzusom u kojemu su učestvovali i predstavnici Srba iz RS. Konkretno, Dodikovi ljudi, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). To su naše državne strategije, službeni dokumenti BiH, koje provodimo.

Čak je i drsko da ambasador to komentira, a kamoli da negira ta naša opredjeljenja", kazao je predsjednik SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije