Izetbegović se sastao sa mladim političarima iz devet parlamentarnih stranaka

3
Fena
Izetbegović se sastao sa mladim političarima iz devet parlamentarnih stranaka
Foto: Saopštenje / Izetbegović sa političarima iz parlamentarnih stranaka

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović primio je danas mlade predstavnike devet parlamentarnih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, okupljenih u asocijaciju ''Grupa 9''.

Predstavnici "Grupe 9" predstavili su svoje aktivnosti koje su rezultirale izradom strateškog dokumenta "Mladi u fokusu: Preporuke za unapređenje položaja i statusa mladih u Bosni i Hercegovini s fokusom na oblast zapošljavanja i samozapošljavanja".

Na sastanku je razgovarano o ključnim oblastima u kojima je potrebno provesti reforme s ciljem unapređenja standarda i kvaliteta života mladih u Bosni i Hercegovini, te o konkretnim mjerama kojim bi se taj cilj trebao postići.

Posebna pažnja je posvećena oblasti obrazovanja, unapređenja poduzetničkih kompetencija mladih i podršci uspostavljanju i razvoju održivih start-up projekata.

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Izetbegović je istaknuo punu podršku SDA svim aktivnostima koje se odnose na unapređenje životnog standarda svih građana Bosne i Hercegovine, a naročito mlade populacije.

''Grupu 9'' čine mladi političari iz SDA, Demokratske fronte, SDP-a, Naše stranke, Nezavisnog bloka, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDS-a i PDP-a, a formirana je uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta, saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije