Izetbegović o porazu HDZ-ove politike u Rotterdamu

12
Radiosarajevo.ba
Izetbegović o porazu HDZ-ove politike u Rotterdamu
FOTO: Facebook / Izetbegović u Rotterdamu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je "Hitnu rezoluciju o izbornoj reformi u BiH" koju je danas usvojio kongres Evropske narodne stranke (EPP) i iz koje je izbačen HDZ-ov prijedlog o "legitimnom predstavljanju".

Izetbegović je prisustvovao 27. Kongresu EPP-a u Rotterdamu na kojoj je i usvojena ova rezolucija.

"Zahvaljujem se prijateljima i partnerima iz Evropske narodne stranke (EPP) što su uvažili naše argumente i u usvojenoj Rezoluciji prepoznali prave prioritete u Bosni i Hercegovini, te jasno označili političke aktere koji blokiraju demokratske procese i put naše zemlje prema Evropskoj uniji", rekao je Izetbegović.

Muškarac u sarajevskoj džamiji Ferhadija ukrao cipele dok su vjernici klanjali namaz

Muškarac u sarajevskoj džamiji Ferhadija ukrao cipele dok su vjernici klanjali namaz

Pozdravio je i osudu politika koje prijete teritorijalnom integritetu, jedinstvu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

"Uz jasnu poruku da bilo kakve neustavne secesionističke akcije, koje izlaze iz ustavnih i zakonskih okvira, moraju prestati kako bi se omogućilo Bosni i Hercegovini da se posveti neophodnim reformama i dalje slijedi svoju EU perspektivu", naveo je Izetbegović.

Podsjetio je da je u Bosni i Hercegovini prije 15 godina postojao konsenzus u vezi sa pristupanjem NATO-u i Evropskoj uniji, ali da nije postojalo dovoljno volje sa druge strane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije