Izetbegović na Kovačima: Armija RBiH je zaustavila cijepanje naše države

Anadolija
Izetbegović na Kovačima: Armija RBiH je zaustavila cijepanje naše države
/ Anadolija
Odavanjem počasti, polaganjem cvijeća i učenjem hatma-dove poginulim borcima na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu danas je započelo obilježavanje 12. godišnjice 2. pješadijskog puka OS BiH i 25. godišnjice formiranja Armije Republike BiH.

Tim povodom su brojne državne, federalne, kantonalne i općinske delegacije, boračka i druga gradska udruženja i organizacije, nakon intoniranja himne BiH, položili cvijeće na spomen-mezarje Kovači.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je 25. godišnjicu osnivanja Armije RBiH koja je, prema njegovim riječima, uspjela uspostaviti vojni balans i omogućila da se postigne mir u Bosni i Heregovini.

"Armija Republike BiH napadnuta daleko nadmoćnijim brutalnim neprijateljima je, unatoč tome što se počelo skoro neorganizovano, što su sve logističke veze sa svijetom bile prekinute, uspjela je da napravi vojnu silu koja je zaustavila pokolj nad našim narodom, zaustavila cijepanje naše države, uspostavila vojni balans i time omogućila da se u Daytonu postigne mir i da se političkim sredstvima nastavimo boriti za ono što su bili ciljevi Armije Republike BiH, a to je jednakost građana na svakom pedlju ove naše lijepe zemlje", izjavio je Izetebegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije