Izetbegović: Lakše je pomjerati planine nego...

9
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Lakše je pomjerati planine nego...
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović obratio se danas medijima nakon sastanka o izmjenama Izbornog zakona u Sarajevu.

"Lakše je pomjerati planine nego doći do nekog dogovora... Mi smo svi vrlo odgovorni ljudi. Najlaške nam je izaći pred birače, reći da ništa nismo postigli i napasti drugu stranu... Gledamo kako da spasimo zemlju od destabiliziacje."

Lider SDA istakao je zahvalnost ostalim akterima iz reda bošnjačkog naroda na podršci u pregovorima.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Svi mi smo spremni ponijeti dio tereta. Kad kažem mi mislim na probosanske stranke. Hvala Konakoviću i Radončiću što skupa dijeilimo teret".

Bakir Izetbegović je imao i poruku za medije.

"Žao mi je što necu moći ulaziti u detalje zato što kad god se iznesu u javnost to se napuše kao balon. Klizimo u situaciju koja nam ne treba. Poručujem medijima da nas pustite da nađemo rjesenje. Svi moraju pomalo popustiti,. Mi smo rekli da smo za to da Hrvati biraju svog predstavnika s tim da on ne zastupa samo interese hrvatskog naroda, već i svih drugih. Moramo naći načina da se štiti vitalni nacionalni interes. Radit ćemo preko vikenda i pokušaćemo približiti stavove  stranicma i očekujemo da oni budu na djelu."

Izetbegović je govorio kako se izbori mogu održati i bez Hrvata, ali da to ne bi bilo poželjno.

"Bolje da mi nađemo rjesenje koje će štab odnose koji će razvezati čvor... Izbora će biti samo je pitanje kakvih. Ne treba nam da Hrvati ne izađu na njih, a ako se i to desi mi ćemo ih održati".

Podsjetimo, na današnji sastanak pozvani su predstavnici pet političkih stranaka koje su učestvovale na sastanku u Neumu - SDA, HDZ-a BiH, Narodnog evropskog saveza (NES), Saveza za bolju budućnost BiH i Naroda i pravde.

Predstavnici NES-a ranije su izjavili da neće prisustvovati pregovorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije