Izetbegović i Erdogan razmijenili poruke na Twitteru: "Bakir-beže, brate moj"

13
Anadolija
Izetbegović i Erdogan razmijenili poruke na Twitteru: "Bakir-beže, brate moj"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Recep Tayyip Erdogan s Bakirom Izetbegovićem u Predsjedništvu BiH

Brojni zvaničnici iz regiona, ali i iz svijeta, uputili su poruku podrške i želje za brz oporavak predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu i njegovoj supruzi Emine Erdogan, koji su jučer potvrdili da su pozitivni na koronavirus.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović javio mu se putem Twittera.

"Dragi prijatelju, Recep Tayyip Erdogan, u moje i ime moje supruge Sebije želim Vama i Vašoj supruzi Emine Erdogan brz oporavak", napisao je Izetbegović u kratkoj poruci na Twitteru.

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

"Emine i ja zahvaljujemo ti, Bakir-beže, brate moj.

Molim te prenesi našu ljubav i pozdrave Gospođi, vašoj obitelji i bratskom narodu Bosne i Hercegovine. Hvala ti", odgovorio mu je Erdogan.

I član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poželio je Erdoganu brz oporavak.

"Poštovani predsjedniče Erdogan, primio sam informaciju da ste Vi i Vaša supruga pozitivni na COVID-19, te vam ovom prilikom upućujem iskrene želje za što brži i lakši oporavak, kako biste se u potpunosti mogli vratiti svojim redovnim obavezama i nastaviti raditi na dobrobit Republike Turske i turskog naroda. U mislima i molitvama sam s vama", napisao je Džaferović.

Poruku podrške Edroganu je poslao i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a u poruci objavljenoj na zvaničnom Twitter profilu, navedeno je:

"Dragi prijatelju, Recep Tayyip Erdogan, tebi i tvojoj supruzi želim brz i potpuni oporavak. Neka vam svaki novi dan ulijeva novu snagu i odlučnost da još više radite na napretku svoje zemlje i naroda."

"Moj dragi prijatelju. I supruga i ja zahvaljujemo ti se na poruci i šaljemo pozdrave narodu Srbije", napisao je.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani također je poželjela brz oporavak Erdoganu i njegovoj supruzi Emini Erdogan, uz kratku poruku na turskom jeziku "Gecmis olsun" (Brz oporavak).

Poruke podrške supružnicima Erdogan stigle su i od brojnih državnika i zvaničnika iz cijelog svijeta.

Između ostalih, putem Twittera, podršku su iskazali predsjednica Gruzije Salome Zourabichvili, predsjednik Kazahstana Qasym Jomart Toqayev, predsjednik Guatemale Alejandro Giammattei, predsjednik Pakistana Arif Alvi, predsjednik Somalije Mohamed Farmaajo, premijer Grčke Kyriakos Mitsotakis.

Poruke podrške Erdoganu stigle su i od brojnih turskih dužnosnika, kao i predsjednika opozicionih stranaka u toj zemlji.

Turski predsjednik je svakom ponaosob zahvalio na lijepim željama te prenio pozdrave.

Erdogan je jučer na Twitteru potvrdio kako su on i supruga Emine Erdogan osjetili blage simptome, te su uradili test na COVID-19. Rezultati su pokazali da su oboje pozitivni na koronavirus, a Erdogan je podijelio i informaciju da su zaraženi omikron varijantom koronavirusa.

Danas je također na Twitteru naveo da je obavio ljekarski pregled te da doktori nisu ustanovili ništa loše. I Erdogan i supruga Emine se osjećaju dobro, a još neko vrijeme će nastaviti raditi od kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije