Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović o napadu na Šri Lanci

Fena
Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović o napadu na Šri Lanci
Foto: Dženan Kriještorac / Šefik Džaferović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je terorističke napade i uputio telegram saučešća predsjedniku Maithripalu Sirisenu i narodu Šri Lanke.

"Porodicama žrtava, Vama i narodu Šri Lanke upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada u katoličkim crvkvama i hotelima u Vašoj zemlji. Povrijeđenima u napadima želim što brži oporavak.

Suosjećam sa Vama i Vašim narodom u tragediji s kojom ste suočeni na dan kada bi katolička zajednica trebala da slavi svoj veliki blagdan Uskrs.

Najoštrije osuđujem bezumne napade na nevine ljude i teror koji unosi nemir u srca svih civiliziranih ljudi.

Teroristički napadi u Vašoj zemlji još jednom upozoravaju cijeli svijet da je potrebno da svi zajedno uložimo dodatne napore kako bismo se suprotstavili i nadvladali sve oblike ekstremizma i nasilnog radikalizma", stoji u telegamu saučešća Džaferovića.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, najoštrije je osudio teroristički napad u Šri Lanki i uputio telegram saučešća porodicama ubijenih i predstavnicima vlasti te zemlje.

"Duboko nas je potresla vijest o stravičnom terorističkom napadu koji se dogodio u vrijeme Uskrsa u katoličkim crkvama i hotelima u Šri Lanki. Ubijanje nedužnih ljudi dok obavljaju molitvu slaveći svoj blagdan, jasno govori da iza ovog napada stoje zločinci vođeni najmračnijim ciljevima.

I ovaj napad govori da je terorizam najveći sigurnosni izazov u današnjem svijetu, te da je neophodno da se zajedno i odlučno suprotstavimo zlu koje beskrupulozno nasrće na nevine ljudske živote i civilizacijske vrijednosti.

Iskreno suosjećamo s porodicama žrtava i narodom Šri Lanke, a povrijeđenima
želimo što brži oporavak", stoji u telegramu saučešća Izetbegovića, saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije