Komšić uputio telegram saučešća: Najoštrije osuđujem kukavički čin

Fena
Komšić uputio telegram saučešća: Najoštrije osuđujem kukavički čin
Foto: AA / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke Maithripalu Sirisenu, osudivši terorističke napade koji su se dogodili na više lokacija.

"Vama, porodicama žrtava i građanima Šri Lanke, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada koji su se dogodili. Danas, kada bi se trebala slaviti ljubav i nada, nažalost, Vaš narod se suočava s tragedijom. Najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin. Nadam da će krivci, u što kraćem roku, biti uhvaćeni i najoštrije kažnjeni.

Nažalost, u posljednje vrijeme susrećemo se sa ekstremnim i radikalnim ideologijama, koje unose nemir i narušavaju osnovne civilizacijske vrijednost. Zajedničkim snagama izborit ćemo se protiv svih oblika zala koja prijete čovječanstvu.

Porodicama nevinih žrtava želim da nađu mir i snagu u ovim teškim trenucima, a svim povrijeđenim u napadim želim uspješan oporavak", stoji u telegramu saučešća Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije