Izetbegović gost na sjednici Asocijacije mladih SDA: Glas mladih ima važnost

Radiosarajevo.ba
Izetbegović gost na sjednici Asocijacije mladih SDA: Glas mladih ima važnost
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Predsjedništva AM SDA

Redovna sjednica Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH održana je jutros u Gradskoj vijećnici u Sarajevu.

Gost na sjednici bio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji se ovom prilikom i obratio članovima Predsjedništva, a osim njega govorio je i Haris Šabanović, novoizabrani predsjednik AM SDA na državnom nivou.

Šabanović je ovom prilikom izjavio kako je stranačko tijelo kojim rukovodi izuzetno značajno iz razloga što njegov korpus može raditi na pitanjima od strateškog značaja za navedenu stranku, ali da može biti predvodnik i u aktivnostima poput predizborne kampanje.

"Asocijacija mladih će se usmjeriti na predstojeće izbore i sve ćemo uraditi da u općinskim strukturama bude što više mladih ljudi", istakao je on.

S druge strane, i Izetbegović se nadovezao da će mladi biti nosioci promjena u budućnosti, kako u stranci tako i u društvu, ali se osvrnuo i na tekuće probleme kao što je formiranje vlasti u Federaciji BiH, imenovanje Selme Cikotića na mjesto državnog ministra sigurnosti, ali i o tome da će Njemačka uskoro preuzeti predsjedanje Evropskom unijom (EU).

"Smatram da je Njemačka u stanju uraditi posao kako treba. Oni imaju izuzetno efikasnu administraciju i očekujem da će se BiH pokrenuti za vrijeme predsjedanja Njemačke" kazao je Izetbegović.

Izetbegović i Šabanović su se složili kako je ključno motivirati mlade ljude i dati im do znanja da njihov glas ima važnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije