Izetbegović, Čović i Radončić bez rješenja za izbore u Mostaru

Fena
Izetbegović, Čović i Radončić bez rješenja za izbore u Mostaru
Trojica stranačkih lidera nisu usaglasila moguće rješenje za deblokiranje izbornog procesa u Mostaru.

Ali su organizacije njihovih stranaka u tom gradu zadužene da u naredna dva-tri dana pokušaju usuglasiti osnovne principe.

To je novinarima kazao jedan od učesnika današnjeg trilateralnog susreta, lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, koji je razgovarao s liderima Stranke demokratske akcije BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Radončić se nada rješenju do iduće sedmice, a jedan od današnjih sugovornika Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, nada se da će do četvrtka ove sedmice biti poznato u kojoj je mjeri rješenje usuglašeno.

Prema Čovićevim riječima, ideja svih je da izbori u Mostaru trebaju biti održani 2. oktobra, pa, kako on ističe, izmjenama Izbornog zakona treba pronaći rješenje.

Zajednički princip je da treba ispoštovati odluku Ustavnog suda BiH, rekao je.

"Procjena je da ima smisla nastaviti razgovore danas i sutra. Siguran sam da će izbori u Mostaru biti održani 2. oktobra", rekao je lider HDZ-a BiH.

Prema riječima Fahrudina Radončića, tokom današnjeg sastanka razgovarano je vrlo ozbiljno i detaljno, ali nažalost bez definitivnog dogovora.

Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije