Izdato upozorenje zbog vremenskih neprilika u nekoliko gradova BiH

0
AA
Izdato upozorenje zbog vremenskih neprilika u nekoliko gradova BiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika izdato je za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini.

Upozorenje zbog vjetra u subotu je na snazi za područja Banje Luke, Trebinja, Bihaća, Livna i Mostara. Meteoalarm zbog padavina upaljen je za područja Višegrada, Banja Luke, Foče, Tuzle, Sarajeva i Bihaća.

Jutros je u BiH o oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, kišom i snijegom u Bosni.

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus šest, dok je najtoplije bilo u Neumu, deset stepeni. U Sarajevu su izmjerena dva stepena Celzijusa, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, u nizinama može biti i kiše. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni. Dnevna temperatura od nula do četiri, na jugu od šest do deset stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Dnevna temperatura oko jedan stepen.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake na sjeveru, zapadu i sjeverozapadu Bosne. U centralnoj, istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni sa snijegom. Vjetar umjeren sa jakim udarima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do šest, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do osam stepeni.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Povremeno slab snijeg je moguć u istočnim područjima Bosne, a na krajnjem sjeverozapadu Bosne slaba kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu do tri, a dnevna od nula do četiri, na jugu do devet stepeni.

U utorak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do pet, a dnevna od nula do pet, na jugu od šest do deset stepeni Celzijusa.

U srijedu, jutro će biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Tokom dana porast naoblake, što u nizinama Bosne može usloviti kišu, a u višim područjima susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na planinama do minus 13, na jugu do četiri, a dnevna od nula do pet, na jugu od šest do deset stepeni Celzijusa, zaključuju iz FHMZ-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije