Za vikend prava zima i snijeg, od ponedjeljka stiže nova promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Za vikend prava zima i snijeg, od ponedjeljka stiže nova promjena vremena
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo u decembru

Jutros je u našoj zemlji o oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, kišom i snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica 0; Livno, Prijedor, Zenica 1; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Sarajevo 2; Bijeljina 3; Grude, Trebinje 5; Mostar 7; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 926 hPa, za 18 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, u nizinama može biti i kiše. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni. Dnevna temperatura od 0 do 4, na jugu od 6 do 10 °C.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Dnevna temperatura oko 1 °C.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE su nepovoljne. Padavine i niske temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 12.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake na sjeveru, zapadu i sjeverozapadu Bosne. U centalnoj, istočnoj i sjeveroistočnoj Bosni sa snijegom. Vjetar umjeren sa jakim udarima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8 °C.

U ponedjeljak 13.12.2021., u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Povremeno slab snijeg je moguć u istočnim područjima Bosne, a na krajnjem sjeverozapadu Bosne slaba kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 9 °C.

U utorak 14.12.2021., u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U srijedu 15.12.2021., jutro pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Tokom dana porast naoblake, što u nizinama Bosne može usloviti kišu a u višim područjima susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na planinama do -13, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 10 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije