Izborna reforma: Palmer i Eichhorst sa Interresornom grupom

1
Radiosarajevo.ba
Izborna reforma: Palmer i Eichhorst sa Interresornom grupom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Palmer i Eichorst sa članovima Interresorne grupe

Matthew Palmer, međunarodni izaslanik za izbornu reformu u BiH i Angelina Eichorst, predstavnica Europske službe za vanjske poslove, sastali su se sa članovima Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi ove grupe su Alma Čolo, Borjana Krišto, Saša Magazinović, Dženan Đonlagić, Snježana Novaković - Bursać, Branislav Borenović, Damir Arnaut i Nenad Stevandić iz Predstavničkog doma.

Iz Doma naroda u Interresornoj radnoj grupi učestvuju Munib Jusufović, Bariša Čolak, Sredoje Nović, a predstavnici Vijeća ministara su Staša Košarac, Josip Brkić i Dževad Mahmutović.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Jučer su se predstavnici međunarodne zajednice prvo sastali sa članovima kolegija oba doma PS BiH, zatim u zgradi Delegacije EU sa Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a i članom Predsjedništva BiH, Petrom Đokićem, predsjednik SP-a, Nedeljkom Čubrilovićem i Nenadom Stevandićem, predsjednik Ujedinjene srpske.

Sastali su se i sa predstavnicima opozicionih stranaka iz RS, a u večernjim satima ponovo sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Pregovori oko izmjena izbornog zakonodavstva bit će nastavljeni u Neumu sa predstavnicima parlmanetnarnih stranaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije