Sastanak / Izborna reforma: Palmer i Eichhorst sa Interresornom grupom

27. 01. 2022. u 09:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Matthew Palmer, međunarodni izaslanik za izbornu reformu u BiH i Angelina Eichorst, predstavnica Europske službe za vanjske poslove, sastali su se sa članovima Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi ove grupe su Alma Čolo, Borjana Krišto, Saša Magazinović, Dženan Đonlagić, Snježana Novaković - Bursać, Branislav Borenović, Damir Arnaut i Nenad Stevandić iz Predstavničkog doma.

Iz Doma naroda u Interresornoj radnoj grupi učestvuju Munib Jusufović, Bariša Čolak, Sredoje Nović, a predstavnici Vijeća ministara su Staša Košarac, Josip Brkić i Dževad Mahmutović.

Jučer su se predstavnici međunarodne zajednice prvo sastali sa članovima kolegija oba doma PS BiH, zatim u zgradi Delegacije EU sa Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a i članom Predsjedništva BiH, Petrom Đokićem, predsjednik SP-a, Nedeljkom Čubrilovićem i Nenadom Stevandićem, predsjednik Ujedinjene srpske.

Sastali su se i sa predstavnicima opozicionih stranaka iz RS, a u večernjim satima ponovo sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Pregovori oko izmjena izbornog zakonodavstva bit će nastavljeni u Neumu sa predstavnicima parlmanetnarnih stranaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)