Izbori u BiH: Do 11 sati policiji prijavljena dva incidenta

Fena
Izbori u BiH: Do 11 sati policiji prijavljena dva incidenta
Foto: AA / Ilustracija
Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) „Izbori 2016“, koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije u RS-u na dan lokalnih izbora u BiH, do 11 sati su prijavljena dva incidenta.

"U 8.35 u opštini Lopare posmatrač Srpske napredne stranke lice D.M. odgurnuo je zamjenika načelnika Opštine Ranka Todorovića koji je bio u obilasku glasačkog mjesta. Policijski službenik je uručio D.M. prekršajni nalog po članu 12, Zakona o javnom redu i miru RS", navodi se u saopćenju iz MUPRS-a.

U 08.55 sati u mjestu Lišnja, opština Prnjavor policijski službenici udaljili su lice E.P. koje je ometalo glasanje na biračkom mjestu.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a RS-a (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas, 2. oktobra 2016. godine od 7.00 do 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije