VSTV: Hoće li Diana Kajmaković biti suspendovana

4
Radiosarajevo.ba
VSTV: Hoće li Diana Kajmaković biti suspendovana
Avaz / Diana Kajmaković

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine oglasilo se nakon što je zamjenica glavnog tužioca Tužilaštva BiH Diana Kajmaković stavljena na crnu listu Sjedinjewnih Američkih Država.  

Kako su naveli, Ured disciplinskog tužioca postupa u okviru propisanih nadležnosti te će isti biti istraženi u pogledu kršenja dužnosti u vršenju tužilačke funkcije ili funkcije rukovodica/zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u smislu odredbi o disciplinskoj odgovornosti propisanih Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine. Članom 70. stav 1. Zakona o VSTV-u propisana je povjerljivost radnji Ureda u istrazi.

Ambasada SAD o sankcijama Diani Kajmaković: "Vrijeme je da bh. pravosuđe počisti svoju kuću"

Ambasada SAD o sankcijama Diani Kajmaković: "Vrijeme je da bh. pravosuđe počisti svoju kuću"

Dodaju da su članom 76. i 77. Zakona o VSTV-u propisani razlozi za privremeno udaljenje od dužnosti sudije ili tužioca.

"Ured nema saznanja da je u ovom trenutku protiv Diane Kajmaković pokrenuta istraga u krivičnom postupku, niti da postoji drugi zakonski osnov za privremeno udaljenje", dodali su iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije