Dijana Kajmaković isključena iz tima koji radi na porukama iz aplikacija Sky i Anon

7
I. S.
Dijana Kajmaković isključena iz tima koji radi na porukama iz aplikacija Sky i Anon
FOTO: Avaz / Diana Kajmaković

Državna tužiteljica Dijana Kajmaković sklonjena je iz tužilačkog tima koji dešifrira poruke koje su izvučene iz aplikacija Sky i Anom, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva BiH.

"Možemo potvrditi da je Tužilatvo BiH dostavljena informacija o komunikaciji između dva kriminogena lica koja su u razgovoru pominjala ime tužiteljice Dijane Kajmaković.

O svemu navedenom vrše se provjere, a radi zaštite rada na predmetima, kao i na traženje tužiteljice Kajmaković, ista je izuzeta od rada na navedenim predmetima dok se ne utvrde sve činjenice", navodi se u dopisu koji je naš portal dobio iz Tužilaštva BiH.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Istovremeno, Dijana Kajmaković je za FTV rekla kako je samoinicijativno tražila da bude udaljena iz tužilačkog tima, nakon što je dobila informaciju da dvije kriminogene osobe u ovim aplikacijama u razgovoru spominju njeno ime. 

Više detalja radi zaštite istrage nije mogla reći. 

Podsjetimo, eksperti zapadnih službi prošle godine razbili su kod aplikacija, te su one postale rudnik informacija koje tužioce i policijske agencije vode do izvršilaca raznih krivičnih djela.

Kajmaković je jedna od kandidatkinja za glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Ona je, pored aktuelnog v. d. direktora Milanka Kajganića, važila za velikog favorita za ovu poziciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije