Iz Vijeća Evrope poručili: Komšićevo obraćanje visoko cijenjeno

9
Radiosarajevo.ba
Iz Vijeća Evrope poručili: Komšićevo obraćanje visoko cijenjeno
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željko Komšić

Predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Tiny Kox uputio pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću u kojem je istakao da je Komšićevo izlaganje visoko cijenjeno u Vijeću Evrope te izrazio podršku Bosni i Hercegovini u daljnjinim koracima koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme.

U nastavku pismo prenosimo u cijelosti:

"Vaša Ekscelencijo,

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Želio bih da vam se zahvalim na obraćanju Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope 25. januara 2022.

Vaša prezentacija historijskog i političkog razvoja i izazova sa kojima se vaša zemlja suočava u svojim naporima da sprovede sveobuhvatne reforme bila je informativna i visoko cijenjena od strane naših članova.

Ove godine, kada obilježavamo 20. godišnjicu članstva Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope, vjerujem da je Vaše obraćanje bila pravovremena prilika da se sagledaju dostignuća i saradnja sa Vijećem Evrope, kao i da se identifikuju dalji koraci koji su koje treba preduzeti kako bi se dovršile neophodne reforme. Želio bih da vas uvjerim da su Vijeće Evrope i njegova Parlamentarna skupština spremni da pruže političku podršku i stručnu ekspertizu ovom procesu.

Žao mi je što su tehnički problemi onemogućili razmjenu uživo sa parlamentarcima nakon Vašeg obraćanja, ali Vas obavještavam da su sva pitanja, kao i Vaši odgovori na njih, objavljeni u zapisniku sa sjednice koji je dostupan na web stranici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.

Još jednom, hvala vam na učešću na našoj dionici i radujem se našoj daljnjoj saradnji", navedeno je u pismo koje je stiglo Željku Komšiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije