Iz sefa Općine Stari Grad ukradeno 100.000 KM?

2
L. M.
Iz sefa Općine Stari Grad ukradeno 100.000 KM?
Foto: Centralna banka BiH / Novac / Ilustracija

Na sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo koja je održana jučer, 27. septembra, pojavila se informacija da je iz sefa općine ukradeno 100.000 KM.

Vijećnik Srđan Simonović kazao je da ima informaciju da je iz općinske službe ukradeno 100.000 KM. Iz finansijske službe su kazali da je novac nestao iz sefa općine.

Kazali su da je podnesena prijava policiji.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je MUP Kantona Sarajevo, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, u sklopu akcije kodnog naziva "Start" (u kojoj su učestvovali i FBI i Europol), pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su bivšeg načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i njegovog sina Seida Hadžibajrića, Elmedina Karišika i sekretaricu Opštine Almu Destanović.

Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije