Iz SDA dali pojašnjenje: "Zašto nismo glasali za Borjanu Krišto"

4
Anadolija
Iz SDA dali pojašnjenje: "Zašto nismo glasali za Borjanu Krišto"
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović danas na sjednici

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) nije podržao odluku o potvrđivanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, rekao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Komentarišući ekspoze koji je danas iznijela u ovom domu Borjana Krišto, kandidatkinja za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, rekao je da je ekspoze jedan u nizu ekspozea koji su slični jedni drugim kao "jaje jajetu".

"Ekspoze je uopćeno viđenje i projekat kako ona vidi rad Vijeća ministara BiH u narednom periodu i čime bi se trebala baviti. Ali ono što nismo prepoznali u ekspozeu Borjane Krišto je mala, odnosno nikakva briga o socijalnom statusu građana Bosne i Hercegovine", rekao je Mehmedović.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Krišto potvrđena za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, iznesene kritike zbog njenog ekspozea

Krišto potvrđena za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, iznesene kritike zbog njenog ekspozea

Kako je kazao, nije napomenuto da li će se praviti bilo kakva reforma u pogledu smanjenja PDV-a na životne namirnice.

"Nismo vidjeli da će se baviti reformom poreske politike niti carinske kada je u pitanju olakšavanje života građanima BiH. Naravno, jedno od ključnih pitanja bio je NATO put BiH koji je spomenut u ekspozeu i ništa konkretno nije bilo", istakao je Mehmedović.

Prema njegovim riječima, unatoč lošem i ružnom što se o Krišto moglo pročitati o njoj kao kandidatkinji na internetu, očigledno je da će "osmorka" podržati Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH.

"Isto je tako očigledno da se mnoge kolege i kolegice, zastupnici i zastupnice iz 'osmorke' osjećaju poniženo i čini mi se da će nevoljko podržati potvrđivanje ove odluke, a da alibi traže u nekim drugim činjenicama. Klub zastupnika SDA neće podržati odluku o potvrđivanju Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH", pojasnio je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije