Iz Opće bolnice se oglasili nakon priče da je smijenjena pomoćnica direktora dobila unapređenje

3
Radiosarajevo.ba
Iz Opće bolnice se oglasili nakon priče da je smijenjena pomoćnica direktora dobila unapređenje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Opća bolnica "Prim.dr Abdulah Nakaš"

U pojedinim medijima je objavljeno kako je suspendovana radnica, bivša pomoćnica direktora Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' napredovala i da joj je plata povećana. 

Inače, neimenovana radnica je radila kao pomoćnica direktora za ekonomske poslove, a nakon što je izašao video gdje 'preko reda' sređuje termine za preglede smijenjena je s ove pozicije. 

Uskoro je izašla informacija da je ova radnica napredovala i čak da joj je plata povećana. Iz Opće bolnice je stigao odgovor na ove navode. 

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

"Izričito demantujemo ove navode jer je nakon provedenog disciplinskog postupka uposlenica smijenjena sa mjesta pomoćnika za ekonomske poslove i raspoređena je u sektor finansija u skladu sa svojom stručnom spremom, te je dobila platu određenu kolektivnim ugovorom. Inače, dotična uposlenica je tužila Opću bolnicu i trenutno se vodi sudski spor.

Opća bolnica, poštujući maksimalno odnos prema građanima, smatra, da je sve odluke donijela pravovremeno i ispravno, respektujući prije svega svoje pacijente, ali i prava radnika. Naša generalna politika i opredjeljenje ostaje posvećenost i jednak tretman svih pacijenata i uposlenika", naveli su iz Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije