Iz MVP o nedostatku naljepnica za vize: Nije bilo ponuda, pregovarački postupak u toku

0
F.V.
Iz MVP o nedostatku naljepnica za vize: Nije bilo ponuda, pregovarački postupak u toku
FOTO: Radiosarajevo / Ilustracija

Povodom današnjih informacija da u ambasadama Bosne i Hercegovine u zemljama Arapskog zaljeva već sedmicama traje drama iz jednog reklo bi se sasvim banalnog razloga – nedostatka naljepnica za vize, takozvanih stikera, o čemu je pisao naš portal, oglasilo se Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

"Nadležne službe Ministarstva vanjskih poslova BiH već mjesecima rade na nabavci stikera viza. Komisija za javnu nabavku je 15. juna ove godine poništila javnu nabavku stikera viza zbog toga što nije pristigla niti jedna ponuda", kazali su za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 Nakon toga, u skladu sa zakonskim mogućnostima, dodali su, "otvoren je pregovarački postupak za nabavku koji je u toku".

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

"Očekujemo da će nabavka bitirealizovana u najkraćem mogućem roku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Diplomatsko-konzularna predstavništva BiH još uvijek imaju limitirane količine stikera za vize i svi zahtjevi za izdavanje viza će biti procesuirani u zakonskom roku", zaključili su iz MVP BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije