Iz Hrvatske stigla pohvala za 3 Srebreničana: Pomogli ste da shvatimo razmjere tragedije

4
A. S.
Iz Hrvatske stigla pohvala za 3 Srebreničana: Pomogli ste da shvatimo razmjere tragedije
Foto: Radiosarajevo.ba / AJB / Rajnović, Suljagić, Halilović i Nuhanović

Hrvatica Vesna Rajnović, profesorica filozofije i etike, twitterašica i saradnica više medija, oglasila se na svom Twitter profilu i reagirala na tekst objavljen na portalu Al Jazeera Balkans pod naslovom "Hariz Halilović: Srebreničani su u ratu krili glad kao vlastitu sramotu".

Rajnović je sigurno dojmila priča o subini Srebreničana, a posebno o Haliloviću, koji je profesor doktor socijalne antropologije pri Centru za globalna istraživanja (Centre for Global Research), na RMIT University, u Melbourneu, Australija.

Ona je u svom tweetu spomenula još dvojicu Srebreničana Hasana Nuhanovića, čovjeka prema čijoj životnoj priči je snimljen film "Quo Vadis, Aida?", te Emira Suljagić, direktora Memorijalnog centra Srebrenica.

Požar u Sarajevu: Gorjeli boksovi na pijaci

Požar u Sarajevu: Gorjeli boksovi na pijaci

Njenu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Hvala Hariz Halilović, Hasan Nuhanović i Emir Suljagić. Zahvaljujući vama znamo o srebreničkoj i prijedorskoj gladi, patnji i sramu preživjelih. Pomogli ste da shvatimo razmjere tragedije i užas utkan u gene", napisala je Vesna Rajnović.

Podsjetimo, Vesna Rajnović je nedavno uputila i čestitku našoj rediteljici Jasmili Žbanić za ostvarenom uspjehu u Berlinu. 

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić osvojila je nagradu “Evropska rediteljica 2021. godine” u okviru dodjele 34. Evropske filmske nagrade.

"Quo Vadis, Aida?" proglašen najboljim europskim filmom godine, Jasmila najbolja redateljica, a Jasna najbolja europska glumica", napisala je Rajnović u kratkoj poruci na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije